Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Εξοικονόμηση κατ οίκον: Αναμένεται έγκριση 5.000 αιτήσεων


Παρά την οικονομική δυσπραγία αλλά και τη κωλυσιεργία που επιδεικνύουν συχνά οι τράπεζες στην έγκριση των δανείων, το ενδιαφέρον για ενεργειακές παρεμβάσεις δεν έχει σταματήσει, όπως δείχνουν τα στοιχεία του προγράμματος "Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον".
Από 38.000 που ήταν οι αιτήσεις τον Ιούλιο, έχουν φτάσει τις 41.000, από τις οποίες οι 20.500 έχουν λάβει προέγκριση δανείου, και οι 3.350 έχουν εγκριθεί. Τα αντίστοιχα ποσοστά τον Ιούλιο ήταν 18.600 με προέγκριση δανείου, και 2.215 οι εγκεκριμένες αιτήσεις. Αν και μεσολάβησε το "νεκρό" διάστημα του καλοκαιριού,ο αριθμός των αιτήσεων αυξήθηκε κατά 8%, ενώ οι εγκεκριμένες αιτήσεις, κατά 51% ακριβώς επειδή "ώριμοι" πλέον για να πάρουν το πράσινο φως από τις τράπεζες είναι ολοένα και περισσότεροι φάκελοι.

Τις αποφάσεις με τους πίνακες των ωφελουμένων μπορείτε να τις δείτε στη σελίδα του Ε.Τ.Ε.ΑΝ. και συγκεκριμένα:


Τις παλαιότερες αποφάσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ οίκον μπορείτε να τις δείτε εδώ.

"Εντός των ημερών μάλιστα ο αριθμός των εγκρίσεων προσδοκάται να ξεπεράσει τις 5.000", ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο υπ. ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωσταντίνου. Παράλληλα, και τηρουμένων πάντα των αναλογιών λόγω της δύσκολης οικονομικά συγκυρίας, προχωρούν και οι ενεργειακές επιθεωρήσεις. Ηδη, στο Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών έχουν μέχρι σήμερα εγγραφεί 5.412 προσωρινοί ενεργειακοί επιθεωρητές και το επόμενο βήμα θα είναι η σύσταση του οριστικού Μητρώου.

http://energypress.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Αναγνώστες