Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Απόφαση Υπαγωγής Ωφελούμενων στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» 11 / 18-10-2011

Στο δικτυακό τόπο του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Ε.Τ.Ε.ΑΝ. (πρώην Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε.) www.tempme.gr αναρτήθηκε η πέμπτη κατά σειρά απόφαση υπαγωγής ωφελουμένων στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον". Σύμφωνα με αυτή εγκρίθηκε η υπαγωγή στο πρόγραμμα συνολικά 299 ωφελουμένων, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 3.162.753,21 €. Οι παραπάνω ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν από τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία υπέβαλαν την αίτηση εντός 10 ημερών από την κοινοποίηση των αποφάσεων σε αυτά, για να υπογράψουν τη δανειακή σύμβαση έχοντας χρονικό περιθώριο 2 μηνών από την κοινοποίηση. Η υλοποίηση των παρεμβάσεων, η εκταμίευση του συνολικού ποσού του δανείου και η εξόφληση των δαπανών πρέπει να ολοκληρωθεί εντός χρονικού διαστήματος τεσσάρων (4) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της δανειακής σύμβασης (συμβατικός χρόνος υλοποίησης). Καταληκτική ημερομηνία επιλεξιμότητας τόκων ορίζεται η 31-12-2015. 
Με την υπογραφή της σύμβασης παρέχεται στον Ωφελούμενο δυνατότητα εκταμίευσης προκαταβολής ποσού του δανείου που αντιστοιχεί στο 30% του επιλέξιμου προϋπολογισμού της απόφασης υπαγωγής.
Η εκταμίευση της προκαταβολής γίνεται για την πληρωμή των προμηθευτών/ αναδόχων, απ’ευθείας σε τραπεζικό λογαριασμό τους μετά από εντολή του Ωφελούμενου.Η μεταφορά των απαραίτητων, για την υλοποίηση του έργου, υλικών και συστημάτων γίνεται με ευθύνη του προμηθευτή, ο οποίος εκδίδει κατάλληλο παραστατικό δαπάνης και σχετικό Δελτίο Αποστολής (Δ.Α.), ώστε να είναι δυνατή η συμπλήρωση του εντύπου «Καταγραφής Παρεμβάσεων – Ολοκλήρωσης Έργου» (Παράρτημα Χ). Τα Δ.Α. συνοδεύονται από αντίγραφα πιστοποίησης των ενεργειακών χαρακτηριστικών των υλικών /συστημάτων.Για περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία καθώς και για την απόφαση με τον πίνακα των ωφελουμένων μπορείτε να τις δείτε στη σελίδα του Ε.Τ.Ε.ΑΝ. και συγκεκριμένα:



Τις παλαιότερες αποφάσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ οίκον μπορείτε να τις δείτε σε παλιότερες αναρτήσεις μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Αναγνώστες