Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η τεχνολογία CGIS ίσως αποτελέσει τη λύση στο ζήτημα της μείωσης του κόστους παραγωγής για τους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών

Επιτακτική χαρακτηρίζουν πλέον την ανάγκη μείωσης του κόστους κατασκευής φωτοβολταϊκών άνθρωποι της αγοράς, δεδομένου ότι η σημαντική πλεονάζουσα παραγωγή φωτοβολταϊκών – αποτέλεσμα της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας στα δυτικά βιομηχανικά κράτη – έχει οδηγήσει σε ταχεία πτώση των τιμών για τα τελικά προϊόντα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο ιδρυτής και CEO της εταιρίας Manz AG, Dieter Manz, εκτιμά ότι τα φωτοβολταϊκά δισεληνοϊνδιούχου χαλκού, γνωστά ως CIGS (copper-indium-gallium-selenide), αποτελούν το κλειδί για κάθε κατασκευαστή φωτοβολταϊκών ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει τη θέση του την αγορά, σε μια εποχή που οι συνθήκες επιβίωσης των εταιριών του κλάδου είναι περισσότερο δύσκολες από ποτέ.
Η συγκεκριμένη τεχνολογία φωτοβολταϊκών βασίζεται σε ημιαγωγούς από χαλκό, ίνδιο, γάλλιο και σελήνιο, και όπως εξηγεί ο Manz, έχει τις μεγαλύτερες δυνατότητες για μείωση του κόστους και αύξηση της αποτελεσματικότητας από όλες τις τεχνολογίες τύπου thin film.
«Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία CIGS είναι το τελευταίο βήμα ώστε η ηλιακή ενέργεια να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τις άλλες πηγές ενέργειας χωρίς επιδοτήσεις», δηλώνει ο Dieter Manz.
Όπως εξηγεί ο ιδρυτής και CEO της Manz AG, σε εργαστηριακό επίπεδο, η εταιρία έχει καταφέρει επιδόσεις μεγαλύτερες από 20% ενώ και το κόστος παραγωγής των συγκεκριμένων φωτοβολταϊκών βρίσκεται σε λογικά επίπεδα και θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω.
Σημειώνεται ότι η εταιρία έχει ήδη δρομολογήσει την παραγωγή φωτοβολταϊκών τύπου CIGS σε μεγάλη κλίμακα μέσω συνεργασίας με την Wuerth Solar, η οποία εξειδικεύεται στην εν λόγω τεχνολογία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.

Αναγνώστες